Şaşılık Ameliyatı Riskleri

Şaşılık ameliyatı riskleri anesteziye bağlı riskler ve şaşılık konusundaki riskler olarak iki bölümde inceleyebiliriz. Şaşılık ameliyatı öncesinde yapılacak kapsamlı bir muayene ile, ameliyatın sonrasında karşılaşılabilecek sorunlar ve ameliyatın başarı şansı büyük ölçüde anlaşılabilmektedir.

Şaşılık ameliyatını birçok hastamızda son seçenek olarak görmekteyiz ancak diğer tedavi yöntemlerine cevap alamadığımız zaman ise kaçınılmaz olarak uyguluyoruz. İşte böyle bir durum ortaya çıkınca da mümkün olan en güvenli şekilde gerçekleştiriyoruz.

Şaşılık Ameliyatında Anesteziye Bağlı Riskler

Genel anestezi ile ilgili riskler, ameliyat günü anestezi hekiminin kontrolündeki risklerdir. Şaşılık ameliyatı gerçekleştirirken tercih ettiğimiz anestezi yöntemi, ameliyat sırasındaki riskleri ve olası problemlerin ortaya çıkış ihtimalini en aza indirmek üzerine planlıyoruz.

Şunu da belirtmek gerekir, şaşılık ameliyatı riskleri içinde genel anesteziye bağlı sorunlar; ileri derecede hipertansiyon, ileri derecede kalp yetmezliği gibi sorunları olan kişilerde karşılaşma olasılığı olan sorunlardır. Bu sorunların ortaya çıkma riski olan kişilerde; ameliyat öncesinde bu hastalıkların öncelikli kontrol ve tedavisini sağlıyoruz.

  • Şaşılık ameliyatı başka bir ameliyat ile benzer anestezi risklerine sahiptir ve ciddi bir sorunla karşılaşma riski 200.000'de 1'dir.
  • Geçici problemler, örneğin boğaz ağrısı, damar yolu açılması sırasında morluk, ameliyat sonrasında geçici bulantı ve kusma olabiliyor ancak bu sorunlar genelde ilaçlarla kontrol altına alınabilen sorunlardır.

Şaşılık Ameliyatı Riskleri

Şaşılık ameliyatı riskleri arasında yetersiz düzeltme görülebilen bir sorundur. Bu riskin büyüklüğü çocuğun yaşına ve mevcut şaşı tipine göre değişir. Hemen hemen tüm durumlarda, bu sorun başka bir şüphe operasyonu ile tedavi edilebilir.

Bu en sık görülen şaşı ameliyatı riskidir. Bu riski aza indirmek için kapsamlı bir muayene, kayma açılarının tespit edilmesi önem taşır. Şaşılık ameliyatı öncesi prizmatik örtme açma testi ile kayma açılarını belirlemek mümkündür.

Şaşılık ameliyatı riskleri arasında enfeksiyonlarla oldukça az karşılaşıyoruz, bu olası enfeksiyonların önüne geçmek için ise ameliyat sonrasında damla tedavisini düzenli olarak uygulamak önem taşır. Şaşılık ameliyatı sonrasında görme kaybı riski, 20 binde veya 40 binde 1 görülmektedir. Bu oldukça düşük bir risktir.

Şaşılık ameliyatı sonrası uzamış iyileşme periyodu ve gözde kızarıklık. Şaşılık ameliyatı sonrası gözde kızarıklık yaşama olağandır ancak bazı hastalarda iyileşme daha uzun sürer. İyileşmenin hızlandırılması için damla tedavisinin uzun tutulması gerekebilir. Bu ancak kontrol muayeneleri ile karar verilebilecek bir durumdur.

Çift görme, şaşılık ameliyatları sonrasında düşük olasılıkla da olsa görebildiğimiz bir sorundur. Çoğu çocukta bu oldukça geçicidir. Bunun büyük bir problem olması son derece nadirdir. Teoride, çift görme düzelmezse ise prizmatik gözlük veya ikinci bir müdahale gerekebilmektedir.

Şaşılık ameliyatının diğer nadir riskleri; kas kaybı, ters yönde şaşılık, gözde pembe - kırmızı yumru şeklinde granulom dokusu oluşumu gibi sıralanabilir.

Instagram’da bizi takip etmek için tıklayınız.

lotus göz instagram

Sosyal Medyada Paylaş:

Bunlar da İlginizi Çekebilir

sasilik ameliyati sonrasi cift gorme
Şaşılık Ameliyatı Sonrası Çift Görme

Şaşılık ameliyatı öncesinde detaylı bir göz muayenesi gerçekleştiriyoruz. Bu muayened…

Devamını Oku
sasilik ameliyatinin yasam kalitesi uzerine etkisi
Şaşılık Ameliyatının Yaşam Kalitesi Üzerine Etkisi

Şaşılık ve ya göz kayması sorunu, görme ve görsel algıları negatif yönde etkilemesini…

Devamını Oku
yetiskinlerde goz kaymasi tedavisi nasil yapilir
Yetişkinlerde göz kayması tedavisi nasıl yapılır?

Göz kayması tedavisinin belirli bir yaşı yoktur. Çocuklarda ve yetişkinlerde göz kaym…

Devamını Oku