Göz kayması tedavisinin bir sakıncası var mı?

Göz kayması tedavisi basit bir işlem değildir ve öncesinde detaylı bir değerlendirme ile uzman hekim tarafından gerçekleştirilen bir işlemdir. Çocuklarda veya yetişkinlerde görme veya sosyal yaşamın sağlıklı bir şekilde devamı için; göz kayması ameliyatı sıklıkla uygulanan tedavi şeklidir.

Peki Göz Kayması Tedavisinin Bir Sakıncası Var Mı? Göz Kayması Ameliyatının Riskleri Nelerdir?

Gözde herhangi bir nedenden dolayı meydanda gelmiş olan kaymanın çeşitli yöntemlerle tedavi edilmesiyle göz kayması probleminden kurtulmak mümkündür. Göz kaslarının güç dengesi tekrar sağlanarak, kayma problemi ortadan kaldırılmaktadır. Göz kayması problemi ortadan kalkınca gözlerdeki paralellik tekrardan sağlanabilmekte ve estetik görünüm kazandırılabilmektedir.

Göz kayması tedavisi için prizma gözlükler, enjeksiyon tedavisi ve ameliyat yapılabilmektedir. Tedavi yöntemleri arasında en sık kullandığımız ve en fazla tercih edilen ameliyat uygulamalarıdır. Göz kayması için yapılan ameliyat uygulaması her cerrahi operasyon gibi kendi içerisinde birtakım riskler barındırmaktadır.

Ancak bu risklerin ortaya çıkma oranı oldukça düşüktür. Ameliyat öncesinde gerekli test ve tetkikler eksiksiz şekilde yapıldığı takdirde ameliyat risklerinin ortaya çıkma ihtimali azalmaktadır.

Göz Kayması Ameliyatının Riskleri

Ameliyat esnasında oluşabilecek riskler hem hastanın genel sağlık durumuyla alakalı hem de doktorun deneyimiyle ilgilidir. Genel sağlık durumunda göz kayması ameliyatı olabilmek için herhangi bir sakınca bulunmayan hastaların eskisinden daha kötü olması gibi olumsuz sonuçlarla karşılaşması pek olası değildir. Ancak her cerrahi operasyonda olduğu gibi birtakım aksiliklerin oluşabilmekte ve ameliyat belirli riskler taşıyabilmektedir.

Göz kayması ameliyatı için bu riskler; ameliyat sonrasında kanamanın durmaması veya yeterli miktarda düzelmemesidir. Kaymanın tekrar etmesi ve kaymanın tersi yönde tekrar etmesi olarak sıralanabilmektedir. Ayrıca göz yüzeyinde enfeksiyon görülmesi ve enfeksiyona bağlı sağlık problemlerinin ortaya çıkması da olasıdır.

Çok nadir görülse de göz kayması ameliyatından sonra görme kaybı ve anesteziye bağlı olarak meydana gelen sağlık sorunları da bulunmaktadır.

Göz Kayması Ameliyatının Riskleri Tedavi Edilebilir Mi?

Göz kayması tedavisi olarak yapılan cerrahi uygulamalarda hastadan hastaya değişecek şekilde birtakım yan etkiler de görülebilmektedir. Göz kayması ameliyatından sonra göz bölgesinde kızarıklık ve şişlik olması durumu yapılacak tedaviler ile kontrol altına alınır.

Gözde sulanma, kanlanma, hafif derecede ağrı hissi, göz kapaklarında morarma ve kaşınma hissi yaşanması olası yan etkiler arasındadır. Bu yan etkilerin ameliyattan sonra iyileşme sürecinde kendiliğinden kaybolduğu gözlemlenmektedir. Ortalama 6 hafta sonra göz bölgesinde ameliyat izi ve yan etkisi kalmamaktadır.

Göz Kayması Ameliyatının Başarı Oranı

Göz kayması ameliyatlarının diğer ameliyatlarda olduğu gibi garanti verilmesi veya yüzde yüz başarıya ulaşma oranı yoktur. Her cerrahi operasyonda olduğu gibi birtakım riskler mevcuttur ve bu riskler başarı oranını doğrudan etkilemektedir.

Ancak genel olarak göz kayması tedavisinde ameliyatın başarıyla sonuçlanması için öncelikli olarak doktor deneyimi ve hastane donanımının yeterli seviyede olması gerekmektedir. Hastanın göz kaymasının ilerleme derecesi, göz kusurlarının durumu ve göz kaymasının nedenleri de ameliyatın başarıya ulaşma oranını değiştirmektedir.

Instagram’da bizi takip etmek için tıklayınız.

lotus göz instagram

Sosyal Medyada Paylaş:

Bunlar da İlginizi Çekebilir

arpacik ve salazyon
Arpacık ve Şalazyon

Arpacık (Hordeolum), kirpikli kenarda veya göz kapağı altında oluşan kızarık, ağrılı,…

Devamını Oku
goz kaymasi ameliyatindan sonra gozlerde tekrar kayma olabilir mi?
Göz Kayması Ameliyatından Sonra Gözlerde Tekrar Kayma Olabilir mi?

Göz kayması ameliyatı yapıldıktan sonra gözde tekrar kayma ihtimali en çok sorul…

Devamını Oku
görmeyen gözde şaşilik ameliyati
Görmeyen Gözde Şaşılık Ameliyatı

Görmeyen gözde şaşılık veya göz tembelliği olan, bir gözü az gören kişilerd…

Devamını Oku